HET MUSEUM

Het Vechtstreekmuseum is gelegen in park Goudestein aan de Vecht in Maarssen. Het is gevestigd in de voormalige buitenplaats Silverstein dat na de verbouwing dienst deed als koetshuis van Goudestein.

Het museum richt zich op de cultuur, geschiedenis en kunst van de hele Vechtstreek. Met name de vaste collectie besteedt veel aandacht aan de historische gebouwen en theekoepels, met een speciale kamer voor de familie Huydecoper, die de oorspronkelijke buitenplaats heeft gebouwd.

Elk jaar zijn er speciale tentoonstellingen en worden er rondleidingen verzorgd zowel binnen als buiten het museum. Ook zijn er diverse films die een goed beeld geven van diverse hoogtepunten en bezienswaardigheden in de Vechtstreek.

English

The Vecht Region Museum is located in Park Goudestein on the Vecht in Maarssen. It is housed in the former country estate Silverstein that served after the renovation as coach house of Goudestein.

The museum focuses on the culture, history and art of the whole Vecht region. Particularly the permanent collection pays much attention to the historical buildings and tea domes, with a special room for the Huydecoper family, who built the original country estate.

Every year there are special exhibitions and guided tours organised both inside and outside the museum. There are several films that give a clear picture of various highlights and attractions in the Vecht region.

Meld uzelf aan voor de nieuwsbrief