Winkel en antiquariaat

Winkel en antiquariaat

Winkel en antiquariaat

Winkel

In de museumwinkel van het Vechtstreekmuseum vind je een schat aan boeken waarmee je het verhaal van het Vechtstreekmuseum, de historie van de Vecht en de bewoners van de buitenhuizen mee naar huis kunt nemen of natuurlijk aan iemand cadeau kunt doen.

Boekentip 1

‘Wonderbaarlijke Vechtstreek’. Uitvoering: 120 pagina’s A4 formaat en in full colour. De prijs van dit boek bedraagt € 18,95. Het boek is ook te koop bij de Bruna en Drukkerij aan de Vecht in Maarssen.

 

 

Boekentip 2

‘De Rijkgeschakeerde geschiedenis van de joden in de Vechtstreek’. Uitvoering, 32 pagina’s A4 formaat en in full colour. De prijs van dit boek bedraagt € 5,90. Dit themaboek is alleen verkrijgbaar in de museumwinkel.

 

 

Boekentip 3

In het kader van de tentoonstelling ‘Zij maakten het’ in 2021, is een speciaal themaboek uitgebracht waarin vele verhalen, anekdotes en prachtige afbeeldingen staan. De prijs van dit themaboek bedraagt € 5,00. Het themaboek is alleen verkrijgbaar in de museumwinkel.

 

 

Boekentip 4

Tegelijk met de tentoonstelling De schilders van de Vechtstreek in 2022, is een boek gepubliceerd, geschreven door de kunsthistoricus Jaap Versteegh. Het fraai geïllustreerde boek geeft een uitgebreid overzicht van alle kunstwerken uit de tentoonstelling en plaatst ze in een brede kunsthistorische context, waarbij allerlei wetenswaardigheden over zowel de kunstenaars als de locaties aan de orde komen. Dit boek is voor € 24,95 te koop in onze museumwinkel. Het boek is ook te verkrijgen bij alle (online) boekwinkels.

 

Boekentip 5

Ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘In de voetsporen van Willem van Leusden’, georganiseerd in en door het Vechtstreekmuseum, is een speciaal wandelboekje samengesteld, getiteld ‘Aan de wandel met Willem van Leusden’. Dit boekje neemt u aan de hand van werken van Willem van Leusden mee door Maarssen, waar van Leusden meer dan 60 jaar heeft gewoond. Het boekje van 46 pagina’s met veel afbeeldingen is voor € 6 te koop in de museumwinkel. Het boekje is vanaf 8 maart ook te verkrijgen bij enkele plaatselijke boekwinkels.

 

 

Antiquariaat

In ons antiquariaat worden naast een grote collectie oude boeken en ansichtkaarten ook gravures en gadgets aangeboden, die een relatie hebben met de Vechtstreek. Bent u geïnteresseerd in de Vechtstreek? Dan wordt u van harte uitgenodigd om het aanbod te bekijken.

Meld uzelf aan voor de nieuwsbrief
 © 2024 Vechtstreek Museum
Webdesign: JHmedia