Educatie

Educatie

Educatie

Het Vechtstreekmuseum is gevestigd in de voormalige buitenplaats ‘Silverstein’, dat in 1754 koetshuis is geworden van de grote buitenplaats ‘Goudenstein’. Op deze historische plek kan de jonge generatie de geschiedenis van de 17de eeuw optimaal beleven. Het prachtige park, de toegangshekken en de diverse historische gebouwen spreken tot de verbeelding. Het is uniek dat Goudestein nog over een oranjerie, koetshuis en bakhuisje beschikt! Bovendien zijn de buitenhuizen van de 17de en 18de eeuw opgenomen in de Canon van Nederland entoen.nu en sluit ons project dus perfect aan bij de geschiedenislessen van groep 6, 7 en 8.

Deelname aan het educatieproject

Aan het educatieproject ‘Buitenplaatsen aan de Vecht’ kan op 2 verschillende manieren worden deelgenomen.

  • De school neemt contact op met het museum en reserveert een lesmand met een zeer leerkracht vriendelijke inhoud. Er zit een handleiding in, veel plaatmateriaal, een film en een map vol opdrachten. Een leerkracht kan er zo mee aan de slag. De inhoud van deze lesmand is bedoeld om de kinderen voor te bereiden op een bezoek aan het museum. Tijdens dit bezoek worden de leerlingen in kleine groepjes door ervaren educatiemedewerkers begeleid. Zij maken kennis met het leven op en rondom een buitenplaats door veel interactieve activiteiten.
  • De school is aangesloten bij Kunst Centraal en wordt via een rooster ingedeeld om deel te nemen aan het ‘Buitenplaatsenproject’ van het Vechtstreekmuseum. De voorbereiding voor dit bezoek wordt digitaal aan de school geleverd. Daarna brengt de school twee uur in het museum en de omgeving door onder begeleiding van onze educatiemedewerkers.

Inhoud van het project

De leerlingen maken kennis met de Hr. J. Huydecoper en zijn familie die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van de Vechtstreek. Verder hopen we dat ze ervaren hoe het leven in die tijd was, wat de functie van de rivier de Vecht was, welke kleding men droeg, hoe en wat er gekookt werd enz. enz.

Deelname aan het project kan via info@vechtstreekmuseum.nl aangevraagd worden en de kosten zijn 2.50 euro per leerling, begeleiders zijn gratis.

Meld uzelf aan voor de nieuwsbrief
 © 2024 Vechtstreek Museum
Webdesign: JHmedia