Nu te zien

Nu te zien
Nu te zien

De Vecht – Ons pronkstuk!

Deze vaste tentoonstelling toont de geschiedenis van de rivier de Vecht van Utrecht tot Muiden. Er zijn diverse archeologische vondsten te zien. De ontstaansgeschiedenis van kastelen en buitenplaatsen langs de Vecht wordt uitvoerig belicht. Speciale aandacht is er voor het Rampjaar 1672 en de Joodse gemeenschap in de Vechtstreek. Ook de industriële ontwikkeling en het leven op een buitenplaats krijgen in deze tentoonstelling ruimschoots aandacht. Een unieke lichtjesplattegrond toont alle vroegere en nog bestaande kastelen en buitenplaatsen in de Vechtstreek.

BESTEL UW TICKETS

 

Nu te zien

Schilders van de Vechtstreek!

In deze tentoonstelling worden vele tientallen kunstwerken getoond van diverse kunstenaars uit de 19e eeuw, zoals Nicolaas Bastert (1854-1939) en Fredericus Jacobus van Rossum du Chattel (1856-1917), maar ook van meesters uit de 20e eeuw zoals Cornelis Vreedenburgh (1880-1946), Evert Jan Ligtelijn (1893-1974) en Willem van Leusden (1886-1974). Daarnaast worden allerlei unieke bezienswaardigheden getoond, waaronder foto’s, bibliofiele uitgaves en verschillend documentatiemateriaal.

Tegelijk met de tentoonstelling De schilders van de Vechtstreek wordt onder dezelfde titel een boek gepubliceerd, geschreven door de kunsthistoricus Jaap Versteegh. Het fraai geïllustreerde boek geeft een uitgebreid overzicht van deze kunstwerken en plaatst ze in een brede kunsthistorische context, waarbij allerlei wetenswaardigheden over zowel de kunstenaars als de locaties aan de orde komen.

Samen geven de tentoonstelling en het boek De schilders van de Vechtstreek een prachtig  overzicht van dit schilderachtige gebied dat algemeen geldt als een van de mooiste streken van Nederland.

De tentoonstelling is in het Vechtstreekmuseum te zien 16 juli 2022 tot en met 8 januari 2023.

BESTEL UW TICKETS

 

Meld uzelf aan voor de nieuwsbrief
 © 2022 Vechtstreek Museum
Webdesign: JHmedia