Nu te zien

Nu te zien
Nu te zien

De Vecht – Ons pronkstuk!

Deze vaste tentoonstelling toont de geschiedenis van de rivier de Vecht van Utrecht tot Muiden. Er zijn diverse archeologische vondsten te zien. De ontstaansgeschiedenis van kastelen en buitenplaatsen langs de Vecht wordt uitvoerig belicht. Speciale aandacht is er voor het Rampjaar 1672 en de Joodse gemeenschap in de Vechtstreek. Ook de industriële ontwikkeling en het leven op een buitenplaats krijgen in deze tentoonstelling ruimschoots aandacht. Een unieke lichtjesplattegrond toont alle vroegere en nog bestaande kastelen en buitenplaatsen in de Vechtstreek.

BESTEL UW TICKETS

 

Nu te zien

Geloof in beeldhouwkunst (vanaf 8 oktober 2023)

René van Seumeren (1923-1989)

De tentoonstelling geloof in beeldhouwkunst over leven en werk van de beeldhouwer René van Seumeren zal van 8 oktober ’23 t/m 28 januari ’24 te zien zijn in het Vechtstreekmuseum te Maarssen. Tevens besteedt de tentoonstelling aandacht aan de belangrijkste werken en hoogtepunten van René van Seumeren in Maarssen-Dorp.

Het boek geloof in beeldhouwkunst is geschreven door de kunsthistoricus Jaap Versteegh en voorzien van een voorwoord door Jan Teeuwisse. Het is een publicatie van Waanders Uitgevers en verschijnt in oktober 2023.

MEER INFO EN BESTEL UW TICKETS

Meld uzelf aan voor de nieuwsbrief
 © 2023 Vechtstreek Museum
Webdesign: JHmedia