← Terug naar overzicht Geplaatst op: 9 mei 2022

Rondleiding met gids door Maarssendorp

Het Vechtstreekmuseum organiseert regelmatig themarondwandelingen met een gids die starten bij het museum. Op zaterdag 28 mei 2022 om 13.30 uur is er een rondleiding met als thema Maarssendorp.

Maarssen ontstond in 866 en werd toen Marsna genoemd wat “moerassige grond” betekent. Na het jaar 1000 is er sprake van een kleine nederzetting op de oeverwallen van de Vecht. Later werden langs de Vecht hofsteden gebouwd. In de 17de en 18de eeuw kwamen rijke kooplieden uit Amsterdam die zich hier vestigden en kwam ook de bouw van de buitenplaatsen en grachtenpanden op gang. Door ontginning van de veengronden ontstond het slagenlandschap. In de volgende eeuwen ontwikkelde Maarssen zich tot 40.000 inwoners. Van deze rijke historie is nog veel te zien en te vertellen. Een gids leidt u graag rond door dit oude dorp met zijn rijke geschiedenis.
De rondleiding zal worden gedaan in groepjes van zes personen met elk een eigen gids. Er is plaats voor maximaal 12 personen. De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur, dus van 13.30 tot 15.00 uur. De kosten bedragen € 5 pp en hier zit een consumptie bij het Vechtstreekmuseum bij inbegrepen. Vooraf reserveren is noodzakelijk