Het Vechtstreekmuseum zoekt vrijwilligers

De hele organisatie draait op een grote groep enthousiaste vrijwilligers en het museum is nu op zoek naar nieuwe en extra mensen die het leuk vinden om een bijdrage te leveren in deze op historie en buitenplaatsen gebaseerde omgeving.

Wij zoeken algemene medewerkers voor de rol van GASTVROUW of GASTHEER bij de ontvangst van bezoekers en voor de horeca in het museum en daarnaast zijn er nog een aantal specifieke vacatures:

  • GIDSEN, ervaren of beginnend die het leuk vinden te vertellen over de tentoonstellingen en om eventueel rondleidingen buiten het museum te doen. Kennis van geschiedenis of kunst is niet noodzakelijk maar helpt wel. De opleiding wordt in de praktijk in het museum gedaan.
  • ADMINISTRATIEVE, FINANCIELE en COMMUNICATIE PERSONEN die onder leiding van een bestuurslid de vele activiteiten kunnen helpen uitvoeren
  • IT en OPERATIONELE PERSONEN met  IT-kennis of  een technische achtergrond die ondersteuning kunnen verlenen voor de diverse systemen, applicaties en de infrastructuur in  het museum .
  • PROJECTMATIGE PERSONEN die kunnen helpen met het bedenken en inrichten van tentoonstellingen.
  • Personen die op het gebied van PERSONEELSZAKEN (vrijwilligers coördinatie) en OPERATIES (facilitair, gebouw) een leidende en uitvoerende rol kunnen spelen. Precieze invulling kan in overleg gebeuren, afhankelijk van individuele wensen en beschikbaarheid.

Aanmelden

Vrijwilligers vanaf 17 jaar kunnen zich aanmelden. Het werk is leuk en interessant. Vaak betekent het ook een uitbreiding van uw eigen kennis over de cultuurhistorie van de Vechtstreek. U ontvangt regelmatig een nieuwsbulletin voor de museummedewerkers om zo contact te houden en op de hoogte te blijven van het wel en wee van het museum. Voorafgaand aan een nieuwe tentoonstelling hebben we een gezamenlijke medewerkersbijeenkomst en één keer per jaar gaan we met elkaar een dag op stap, naar een ander museum of een andere activiteit. Heeft u belangstelling of wilt u meer weten? Bel of mail ons, of kom naar het museum: telefoon: 0346 55 444 0 (tijdens openingstijden) e-mail info@vechtstreekmuseum.nl.

Meld uzelf aan voor de nieuwsbrief