Van Gogh Museum is jarig en trakteert Vechtstreekmuseum op bijna niet van echt te onderscheiden Van Gogh

Het grote Van Gogh Museum in Amsterdam viert dit jaar 50 jaar inspiratie en trakteert vijftig inspirerende mensen op een niet van echt te onderscheiden Van Gogh. Niet zomaar mensen, maar vrijwilligers die iets bijzonders doen voor hun buurthuis, vereniging of stichting. De hele maand mei brengt het museum met de actie ‘Gefeliciteerd met een Van Gogh’ de kunst van Van Gogh letterlijk dicht bij de mensen. De prijs: een Van Gogh Museum Edition. Een Van Gogh Museum Edition is een hoogwaardige, driedimensionale reproductie van een meesterwerk van Van Gogh. Elk schilderij is een 1:1 replica van het origineel, met dezelfde helderheid van de kleuren en energie van het werk. De lijst is handgemaakt en zelfs de zegels op de achterkant van het origineel zijn overgenomen. De winnaars krijgen dus een niet van echt te onderscheiden meesterwerk cadeau.

De winnaars zetten zich in voor een bijzonder project waarmee zij een bijdrage leveren aan de maatschappij. In totaal zijn er vijftig winnaars geselecteerd in heel Nederland. Een van de winnaars is Piet Oudhof, vrijwilliger in het Vechtstreekmuseum. Net als Van Gogh leeft Piet voor de kunst. Sinds zijn pensionering brengt hij zijn liefde voor kunst en cultuur over op andere mensen, onder andere in verschillende functies bij het Vechtstreekmuseum. Dankzij hem krijgt het Vechtstreekmuseum een Museum Edition van de Vissersboten op het strand van Les Saintes -Maries-de-la-Mer: Arles, juni 1888. Op vrijdag 9 mei jl. werd de prijs op feestelijke én spectaculaire wijze uitgereikt aan Piet Oudhof in aanwezigheid van verschillende collega-vrijwilligers (zie foto). Dit prachtige werk is dus vanaf heden te bewonderen in het Vechtstreekmuseum.

Uit honderden genomineerden selecteerde een vakkundige jury de vijftig winnaars uit heel Nederland. De jury bestond uit: Emilie Gordenker, directeur Van Gogh Museum, Carmène Margarita, beeldbreker (een jongvolwassene die haar expertise inzet om het Van Gogh Museum nog inclusiever te maken) en Marilène van Oranje, Adviseur Partnership VriendenLoterij. Het bestuur is blij en trots dat Piet Oudhof is genomineerd én geselecteerd door deze vakkundige jury voor deze bijzondere prijs. Het Vechtstreekmuseum is een erkend museum dat uitsluitend werkt met vrijwilligers en het bestuur ziet deze prijs niet alleen als een waardering voor het werk van Piet maar ook voor het werk van alle vrijwilligers van het Vechtstreekmuseum die zich steeds belangeloos inzetten voor ons mooie museum.

‘Gefeliciteerd met een Van Gogh’ is mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij en onderdeel van de jubileumcampagne van het Van Gogh Museum.

Meld uzelf aan voor de nieuwsbrief
 © 2023 Vechtstreek Museum
Webdesign: JHmedia