Bestel nu uw tickets voor onze activiteiten online

Bestel uw tickets
← Terug naar overzicht Geplaatst op: 3 juni 2021

Rondleiding met gids door Maarssendorp

Het Vechtstreekmuseum organiseert regelmatig themarondwandelingen met gids die starten bij het museum. Op zaterdag 25 september 2021 om 13.30 uur is er een rondleiding met als thema Maarssendorp.

Maarssen ontstond in 866 en werd toen Marsna genoemd wat “moerassige grond” betekent. Na het jaar 1000 is er sprake van een kleine nederzetting op de oeverwallen van de Vecht. Later werden langs de Vecht hofsteden gebouwd. In de 17de en 18de eeuw kwamen rijke kooplieden uit Amsterdam die zich hier vestigden en kwam ook de bouw van de buitenplaatsen en grachtenpanden op gang. Door ontginning van de veengronden ontstond het slagenlandschap. In de volgende eeuwen ontwikkelde Maarssen zich tot 40.000 inwoners. Van deze rijke historie is nog veel te zien en te vertellen. Een gids leidt u graag rond door dit oude dorp met zijn rijke geschiedenis.

De rondleiding zal worden gedaan in groepjes van zes personen met elk een eigen gids. Er is plaats voor maximaal 18 personen. De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur, dus van 13.30 tot 15.00 uur.
De kosten bedragen € 5 pp en hier zit een consumptie bij het Vechtstreekmuseum bij inbegrepen.

Vooraf reserveren is noodzakelijk.

BESTEL UW TICKETS

Voorafgaand of aansluitend is het mogelijk om het museum te bezoeken. Met een museumkaart is dat gratis. Zonder museumkaart bedraagt de toegangsprijs tot het museum € 7.

Meld uzelf aan voor de nieuwsbrief
 © 2021 Vechtstreek Museum
Webdesign: JHmedia