Bestel nu uw tickets voor onze activiteiten online

Bestel uw tickets
← Terug naar overzicht Geplaatst op: 5 juni 2021

Themarondwandeling met gids in Oud-Zuilen op za. 28 augustus 2021

 

Elke laatste zaterdag van de maand organiseert het Vechtstreekmuseum een themarondwandeling met gids. Op zaterdag 28 augustus 2021 zal de rondwandeling voor de eerste maal plaatsvinden in Oud Zuilen.

 

Rond 700 vindt de eerste bebouwing langs de Vecht plaats, zo ook in Zuilen. Centraal in deze kleine kern staat Slot Zuylen. Vanaf 1265 eerst als Huize Zuylen en in de volgende eeuwen uitgebreid tot Slot Zuylen met als bekendste bewoonster Belle van Zuylen, schrijfster en componiste. Met haar uitspraak; ‘ik heb geen talent voor ondergeschiktheid’ gaf zij aan moeite te hebben met de adelstand. De wandeling voert langs het Slot Zuylen (géén bezoek aan) en tal van andere historische locaties in het dorp. De gids neemt u mee naar de oude begraafplaats, de molens, het kerkje, etc. en zal laten zien hoe dit gebied zich heeft ontwikkeld in de afgelopen eeuwen.

 

De wandeling vindt plaats op zaterdag 28 augustus en start om 13.30 uur bij de Wethouder D.M. Plompbrug in Oud Zuilen.

Vooraf reserveren is noodzakelijk. De kosten van de themarondwandeling bedragen € 5 pp. Het maximum aantal deelnemers bedraagt 16 (verdeeld over 2 groepen van 8 met eigen gids).

 

Vervaardiger van de afbeelding is A. van der Pol, collectie HUA 202820

Meld uzelf aan voor de nieuwsbrief
 © 2021 Vechtstreek Museum
Webdesign: JHmedia