← Terug naar overzicht Geplaatst op: 8 maart 2021

Rondleiding met gids langs Buitenplaatsen in Maarssen op 29 mei 2021om 13.30 uur

Het Vechtstreekmuseum organiseert regelmatig themarondwandelingen met gids die starten bij het museum. Op zaterdag 29 mei 2021 om 13.30 uur is er een rondleiding met als thema Buitenplaatsen in Maarssen.

Vanaf 1600 vestigden de eerste rijke Amsterdamse kooplieden zich in de Vechtstreek. Hofsteden werden omgebouwd tot buitenplaatsen met koetshuizen, oranjerieën, theekoepels en tuinen. In het wandelgebied ontstonden zeventien buitenplaatsen, nu zijn er daar nog acht van over. De komst van de Amsterdamse kooplieden had grote invloed op de ontwikkeling van Maarssen. De gidsen laten u veel zien en vertellen hier uitgebreid over.

De rondleiding zal worden gedaan in groepjes van zes personen met elk een eigen gids. Er is plaats voor maximaal 12 personen. De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur, dus van 14.00 tot 15.30 uur.
De kosten bedragen € 5 pp en hier zit een consumptie in het Vechtstreekmuseum bij inbegrepen.

Vooraf reserveren is noodzakelijk. Wilt u een of meerdere kaarten bestellen? Selecteer dan de knop ‘BESTEL UW TICKETS’!

Voorafgaand of aansluitend aan de rondleiding  is het desgewenst mogelijk om het museum te bezoeken. Met een museumkaart is dat gratis. Zonder museumkaart kost de toegang tot het museum € 6.