← Terug naar overzicht Geplaatst op: 5 juni 2021

Rondleiding op buitenplaats ‘De Boomgaard’ in Maarssen

Het Vechtstreekmuseum organiseert op zondag 7 augustus 2021 om 14.00 uur een rondleiding op de buitenplaats De Boomgaard in Maarssen alwaar huis en tuin worden bezocht. De rondleiding start om 14.00 uur bij het Vechtstreekmuseum in Maarssen. Daarvandaan wandelt u onder begeleiding van een gids naar ‘De Boomgaard’. Rond 14.30 uur komt u dan aan op de Herengracht in Maarssen bij de buitenplaats ‘De Boomgaard’ die ook een prachtige tuin achter haar gevel verbergt. Al in 1700 is er een hofstede die de naam ‘Den Bogaert’ draagt en waar een zekere Abraham Salvator de eigenaar van is. Hij verkoopt het huis in 1722 aan de Portugese Joodse koopman Joseph Capadoce. Deze breekt de hofstede af en laat er het huidige huis op bouwen. Het pand heeft veel verschillende eigenaren gehad en er is zelfs een kostschool, pension en opslagplaats voor auto-onderdelen in gevestigd geweest. Gelukkig hebben de huidige eigenaren, de heer en mevrouw Schwartz het pand in 1968 met veel liefde in zijn oude luister hersteld. Ook de tuin is een eldorado van rust met bijzondere bomen, planten en heerlijk geurende rozen. De heer en mevrouw Schwartz zullen u graag ontvangen en rondleiden.

Voor de rondleiding op 7 augustus dient vooraf gereserveerd te worden en dat kan op www.vechtstreekmuseum.nl.
De prijs is € 12 pp en er is plaats voor 10 bezoekers. De rondleiding op 7 augustus start bij het Vechtstreekmuseum, Diependaalsedijk 19b te Maarssen.

BESTEL UW TICKETS