← Terug naar overzicht Geplaatst op: 10 maart 2021

Ontdek de nieuwe natuur in de Hollandse Waterlinie op Landgoed Vrederijk

Dit jaar organiseert het Vechtstreekmuseum – in het kader van het themajaar ‘Ode aan het landschap’ – samen met Landgoed Vrederijk en Polderwachter Marcel Blekendaal enkele wandelingen door de nieuw ontwikkelde natuur op Landgoed Vrederijk. In 15 jaar veranderde het gebied van verwaarloosd houtkapbos en uitputtend maisland, naar een goed onderhouden landgoed met bijzondere zichtlijnen. Bos, weiland en het nieuwe plas dras gebied, zorgen voor een groeiende biodiversiteit. Landgoed Vrederijk leeft! Polderwachter Marcel Blekendaal neemt een kleine groep belangstellenden (met kaplaarzen of goede waterdichte wandelschoenen!) mee op zijn tocht door het landschap. De eerste wandeling staat gepland op zondag 9 mei 2021. Deze rondleiding start om 14.00 uur en duurt circa 1,5 uur.

Voor elke rondleiding is plaats voor maximaal 10 personen. De kosten bedragen € 5 pp. Vooraf reserveren is noodzakelijk.