← Terug naar overzicht Geplaatst op: 30 mei 2021

Maarssen in beeld – Lezing door Gary Schwartz

In de zeventiende en achttiende eeuwen oefende Maarssen een onweerstaanbare aantrekkingskracht op kunstenaars uit. De kastelen, de buitenplaatsen, tuinen en weiden, en vooral de Vecht zijn veelvuldig in beeld gebracht. Hoogtepunten uit deze productie worden door de spreker, een kunsthistoricus die langer dan een halve eeuw in Maarssen woont, getoond en becommentarieerd.

Gary Schwartz zal de lezing verzorgen. Gary Schwartz staat te boek als een van de belangrijkste Rembrandtkenners. Schwartz’ eerste eigen boek, Rembrandt: All the Etchings Reproduced in True Size, verscheen in 1977. In 1984 verscheen het Nederlandse boek Rembrandt: zijn leven, zijn schilderijen, dat het volgende jaar in het Engels werd gepubliceerd. Deze biografie vestigde Schwartz’ naam als toonaangevende Rembrandtonderzoeker.

Het werk van Gary Schwartz wordt momenteel ook uitgelicht in de lopende tentoonstelling in het Vechtstreekmuseum onder de naam ‘Zij maakten het’. Deze tentoonstelling is te zien tot en met 2 januari 2022.

De lezing wordt gehouden op donderdag 28 oktober 2021. De lezing begint om 20.00 uur in het Vechtstreekmuseum, Diependaalsedijk 19b te Maarssen. Inloop met koffie/thee vanaf 19.30 uur. De prijs is € 10,50 per persoon; met Museumkaart € 7,50.

Vooraf reserveren is noodzakelijk. Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers.

BESTEL UW TICKETS