← Terug naar overzicht Geplaatst op: 5 juni 2021

Lezing Reizen in de Vechtstreek tussen Utrecht en Amsterdam door de eeuwen heen

Rond het begin van de jaartelling was de Vechtstreek nog een verlaten gebied waar nauwelijks werd gereisd. Maar naarmate de schoonheid van de Vecht steeds meer werd ontdekt en de steden Utrecht en Amsterdam ontstonden en qua bewonersaantallen flink groeiden, nam het reizen in de Vechtstreek flink toe. Dat gebeurde in eerste instantie vooral via de rivier de Vecht. Maar later ontstonden ook andere wegen, via de weg, het spoor en het kanaal, om van Utrecht naar Amsterdam te komen en naast schepen kwamen er ook andere vervoersmiddelen.

In de lezing wordt de totstandkoming van de belangrijkste hoofdwegen tussen Utrecht en Amsterdam vanaf het begin van de jaartelling tot op heden geschetst. Het reizen over wegen in de Vechtstreek en de vervoersmiddelen waarvan gebruik werd gemaakt staan daarbij centraal. Maar het is ook een reis door de geschiedenis van de Vechtstreek met boeiende verhalen en anekdotes. Een geschiedenis waarin anno 2020 ook nog heel veel sporen en verwijzingen naar het verleden zijn terug te vinden. In de lezing zullen veel foto’s en ook enkele korte films worden getoond aangaande het reizen door de eeuwen heen. De kans is zeer groot dat u bij toekomstige reizen in de Vechtstreek tussen Utrecht en Amsterdam nog regelmatig terug zult denken aan deze avondvullende lezing.

Piet Oudhof, die als bestuurslid verbonden is aan het museum, zal de lezing verzorgen.

De lezing wordt gehouden op donderdag 9 september 2021. De lezing begint om 20.00 uur in het Vechtstreekmuseum, Diependaalsedijk 19b te Maarssen. Inloop met koffie/thee vanaf 19.30 uur. De prijs is € 8 per persoon; met Museumkaart € 5.

Vooraf reserveren is noodzakelijk.

BESTEL UW TICKETS

In het kader van de COVID-19 richtlijnen is er plek voor maximaal 15 personen. Wees er dus snel bij!