← Terug naar overzicht Geplaatst op: 2 juni 2021

Lezing – De leerlingen van Willem van Leusden

Het RKD-Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis is een kennis- en documentatiecentrum voor Nederlandse kunst en een van de grootste ter wereld. Bij iedere kunstenaar wordt zo mogelijk vermeld wie zijn leraar of leerling was. Zo staan bij de bekende Utrechtse/Maarssense kunstenaar Willem van Leusden bijna 30 leerlingen vermeld.

Aan de hand van beeld en verhalen wordt u in deze lezing meegenomen op de zoektocht naar wie deze leerlingen waren en hoe zij zich wel of niet ontwikkeld hebben als kunstenaar. Hoe was hun relatie met Willem van Leusden? Kortom een ontmoeting met kunstenaars waarvan de werken dichtbij zichtbaar zijn of zelfs wereldberoemd en soms onvindbaar. Verhalen over andere kunstenaars  die ook een beeld geven van Willem van Leusden.

Bert Appeldoorn, die verbonden is aan het museum, zal de lezing verzorgen.

De lezing is op donderdag 7 oktober 2021 om 10.00 uur in het Vechtstreekmuseum, Diependaalsedijk 19b te Maarssen. Inloop met koffie/thee vanaf 9.30 uur. De prijs is € 8 pp; met Museumkaart € 5 pp.

Vooraf reserveren is noodzakelijk.

BESTEL UW TICKETS

In het kader van de COVID-19 richtlijnen is er plek voor maximaal 15 personen. Wees er dus snel bij!