Bestel nu uw tickets voor onze activiteiten online

Bestel uw tickets
← Terug naar overzicht Geplaatst op: 13 februari 2024

Lezing “Leerlingen van Willem van Leusden” op donderdag 25 april 2024 om 20:00 uur in Vechtstreekmuseum door Bert Appeldoorn.

Leermeester, docent, inspirator…..

Momenteel is in het Vechtstreekmuseum een tentoonstelling over de Maarssense kunstenaar Willem van Leusden te zien. De subtitel “Verrassend veelzijdig kunstenaar” wordt in de tentoonstelling volledig waar gemaakt. Maar Van Leusden was meer: leermeester, docent en inspirator. Van Leusden gaf les op verschillende onderwijsinstellingen en had ook zijn eigen “Teekenclub”. Daarbinnen en-buiten had hij invloed op de artistieke ontwikkeling van veel anderen. Bij het Nederlands Instituut voor
Kunstgeschiedenis staan bijna 30 personen als leerling van Willem van Leusden te boek. Daar zijn indrukwekkende namen bij. Een deel van hen heeft zich ontwikkeld in een richting waarin Van Leusden zelf niet werkzaam was.

Met verhalen, werken en (film)beelden neemt Bert Appeldoorn u mee op een verrassende kennismakingstocht met deze kunstenaars. Een tocht die u dichtbij houdt en ver weg brengt. Bert Appeldoorn is als liefhebber van Willem van Leusden een van de organisatoren van de tentoonstelling en is daarnaast ook bestuurslid van de Historische Kring Maarssen.

De lezing is op donderdag 25 april om 20.00 uur in het Vechtstreekmuseum, Diependaalsedijk 19b te Maarssen. Inloop met koffie/thee vanaf 19.30 uur. De prijs is € 8 pp; met Museumkaart € 5 pp.

Vooraf reserveren is noodzakelijk.

BESTEL UW TICKETS

Deze lezing is eerder met groot succes gegeven op donderdag 7 oktober 2022!

Meld uzelf aan voor de nieuwsbrief
 © 2024 Vechtstreek Museum
Webdesign: JHmedia