← Terug naar overzicht Geplaatst op: 7 maart 2021

Lezing: Maria Dommer, haar leven én haar nalatenschap

op donderdag 11 november om 20.00 uur

Maria Dommer die leefde van 1790 tot 1840 is in Maarssen nog steeds een begrip. Maar wie was deze vrouw precies? Wat gebeurde er allemaal in haar tijd? Waar heeft ze gewoond? Hoe zag haar leven er uit? Wat dreef haar? Waarom is ze zo bekend geworden? Welke personen speelde een belangrijke rol in haar leven? Wat heeft ze nagelaten? En wat doet in Maarssen nog herinneren aan haar en waarom? Op al deze vragen wordt in deze lezing ingegaan.

Laat u verrassen door een bijzondere reis door de Maarssense geschiedenis aan de hand van monumentale gebouwen, boeiende verhalen, kunstvoorwerpen, organisaties en personen die in verband zijn te brengen met het leven én nalatenschap van freule Maria Dommer.

Maria Dommer is één van de personen die centraal staat in de lopende tentoonstelling in het Vechtstreekmuseum met de titel ‘Zij maakten het’! Een bijzondere tentoonstelling over bijzondere mensen uit de Vechtstreek van Toen en Nu die iets gemaakt of gedaan hebben wat als blijvend en verbonden aan Maarssen (de Vechtstreek) gezien kan worden. Als iemand een plaats verdient in deze tentoonstelling, dan is het Maria Dommer wel! Deze tentoonstelling is te zien tot en met 2 januari 2022.

De lezing wordt gegeven door Piet Oudhof die aan het Vechtstreekmuseum is verbonden.

De lezing wordt gegeven in het Vechtstreekmuseum, Diependaalsedijk 19b te Maarssen.

Tarieven: met museumkaart € 5 en zonder museumkaart € 8. Bij deze bedragen is een kop koffie/thee bij aanvang van de lezing inbegrepen.

BESTEL UW TICKETS

Vooralsnog is het aantal deelnemers per lezing beperkt tot 15!