← Terug naar overzicht Geplaatst op: 7 maart 2021

Lezing: De Dorpskerk in Maarssen van binnen, een bron van bijzondere verhalen

Op dinsdag 16 november 2021 organiseert het Vechtstreekmuseum een lezing over de Dorpskerk in Maarssen. Er zal vooral aandacht worden besteed aan het rijke interieur van de kerk en de daaraan ten grondslag liggende verhalen. Vooral de in Maarssen zeer bekende oude families Huydecoper en Lokhorst hebben hun sporen tot op de dag van vandaag nagelaten in deze kerk. Maar er zal ook worden ingegaan op de resultaten van archeologisch onderzoek wat in de kerk heeft plaatsgevonden.

De lezing wordt gegeven door Hans van Bemmel die aan het Vechtstreekmuseum is verbonden.

De lezing zal plaatsvinden op dinsdag 16 november.  De lezing begint om 20.00 uur en wordt gehouden in het Vechtstreekmuseum., Diependaalsedijk 19b te Maarssen. Inloop met koffie/thee vanaf 19.30 uur. De prijs is € 8 per persoon; met Museumkaart € 5. Vooraf reserveren is noodzakelijk.

BESTEL UW TICKETS