Bestel nu uw tickets voor onze activiteiten online

Bestel uw tickets
← Terug naar overzicht Geplaatst op: 6 maart 2021

Rondleiding op de Ridderhofstad Gunterstein op 8 juni 2021

Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van een ridderhofstad en wil u deze prachtige ridderhofstad een keer van binnen zien? Dan is dit uw kans. Het Vechtstreekmuseum organiseert op dinsdag 8 juni 2021 namelijk een rondleiding  op Ridderhofstad Gunterstein in Breukelen.

Gijsbrecht Gunter bouwt rond 1300 het oorspronkelijke kasteel. Dit kasteel is tijdens een twist met de bisschop van Utrecht in 1511 verwoest. Gijsbrecht van Nijenrode bouwt op de oude fundering in 1518 een tweede Gunterstein, dat de status van Ridderhofstad verwierf. Voor deze status was het vereist dat het Huis gedurende lange tijd bewoond was geweest door leden van adelijke geslachten en door de constructie en de aanwezigheid van grachten en een ophaalbrug, de tekenen van ‘sterkte’! In 1672 wordt de ridderhofstad door de Fransen opgeblazen. Een rijke koopmansweduwe, Magdalena Poulle, koopt de ruïne en met haar begint de geschiedenis van het huidige Gunterstein.

De rondleiding is op dinsdag 8 juni 2021 van 16.00 tot 17.30 uur. De bewoonster van Gunterstein, Bertien Koole – Quarles van Ufford, geeft persoonlijk een rondleiding.

Verzamelen bij het toegangshek van Gunterstein, Zandpad 48 in Breukelen. Parkeren kan op het terrein.
De prijs is € 12,00 per persoon. Vooraf reserveren is noodzakelijk.

Bestel uw tickets

Meld uzelf aan voor de nieuwsbrief
 © 2021 Vechtstreek Museum
Webdesign: JHmedia