← Terug naar overzicht Geplaatst op: 27 november 2017

Wintertentoonstelling vanaf 13 december

doorlopersHet museum wordt omgetoverd in kerst- en wintersfeer met vele decoraties. De winterse taferelen uit de Vechtstreek, schilderijen en andere objecten brengen de bezoekers terug naar de sfeer van toen. Het historisch ijsplezier wordt verzorgd door het Schaatsmuseum uit Tienhoven, geholpen door de Hardrijdersclub De Vechtstreek, die 50 jaar bestaat. Wij zijn blij met deze samenwerking in onze gemeente.

H vd GriftEen speciale plaats wordt ingenomen door Henk van der Grift, de grootste langebaanschaatser uit de Vechtstreek die op Eerste Kerstdag 82 jaar wordt.  Hij deed mee aan de Olympische Spelen van 1960 en werd wereldkampioen in 1961. Wij vertonen een film waar deze schaatser uit Breukelen in te zien is.
Daarnaast zijn er nog twee heel toepasselijke films die roulerend getoond worden: een film van het Schaatsmuseum en een film over de buitenplaatsen in winterse sfeer, geïnspireerd door het werk van de Fotoclub Loenen.

De FEEST toegangsprijs voor het museum van 13 december tot en met 14 januari 2018 is € 3 voor volwassenen en € 1 voor de jeugd van 12 t/m 16 jaar, kinderen gratis.

Meld uzelf aan voor de nieuwsbrief