← Terug naar overzicht Geplaatst op: 5 augustus 2018

Wandeling door het park en tuinen van buitenplaats VreedenHoff

Hebt u altijd al eens willen kijken achter zo’n mooi hek van een buitenplaats? Dat kan dit jaar nog een keer. Het Vechtstreekmuseum organiseert deze wandeling door het park en de tuinen van buitenplaats VreedenHoff. De heer Lisman is de bevlogen en welbespraakte bewoner van het prachtige VreedenHoff te Nieuwersluis. Hij zal u persoonlijk rondleiden door zijn tuinen.

De buitenplaats is zo’n 16 hectare groot en ligt aan de westoever van de Vecht. Aan de westkant strekt zich het landschappelijk aangelegde park uit, met vijver, boomgroepen, bospercelen en open ruimtes. Aan de zuidoostzijde, langs de Rijksstraatweg, staan een theekoepel en een klein toegangshek. De theekoepel is een van de meest kenmerkende Vechtkoepels door de fraaie detaillering in de Lodewijk zestiende stijl. De omgeving rond de buitenplaats is in landschapsstijl ingericht met paden, veel solitaire bomen en de beschoeide vijver, die oorspronkelijk dateert uit 1800.

De rondleiding is op zaterdag 22 september om 14:00 uur.
De prijs voor bedraagt € 8,00 per persoon (junioren t/m 16 jaar € 3,00).