← Terug naar overzicht Geplaatst op: 3 september 2017

Verkade’s Verrassende Vechtstreek

Vanaf 20 september start in het museum een nieuwe tentoonstelling. Dit is een vervolg op de tentoonstelling die eind 2015 te zien was.

Inmiddels is de collectie sterk uitgebreid en zijn er aquarellen van toen en foto’s van nu te bezichtigen van Utrecht tot en met Muiden. In samenwerking met de Foto- en Videoclub Loenen is er een prachtige selectie gemaakt die uitgebreid te bewonderen is en door onze experts op het gebied van de buitenplaatsen van toepasselijke teksten en uitleg is voorzien.

In het boek De Vecht beschreef Jac. P. Thijsse wat hij tijdens zijn wandelingen langs de Vecht aan schitterende plekken tegenkwam.

De Vechtstreek met zijn rijke historie heeft het grootste aantal buitenplaatsen en bijzondere gebouwen van Nederland. In de filmzaal is hierover de interessante 13 minuten durende documentaire Levend Land te zien .

De tentoonstelling loopt tot en met 10 december.

Bij deze tentoonstelling worden ook extra activiteiten georganiseerd, zoals de workshop Volg het pad van de schilder (7 oktober en 11 november) en de lezing De schilder betrapt (3 oktober en 22 november).

Speciaal voor kinderen en scholen in Stichtse Vecht is er een fotowedstrijd bij deze tentoonstelling!

Fotowedstrijd voor kinderenAl jarenlang heeft het Vechtstreekmuseum een educatieprogramma voor scholen. Zo kunnen kinderen uit de regio kennismaken met het cultureel erfgoed van de Vechtstreek,

Met deze wedstrijd willen wij graag ook de interesse en deelname stimuleren van schoolkinderen die nog niet naar het museum komen.