← Terug naar overzicht Geplaatst op: 21 juni 2020

Themawandeling met gids: agrarische en industriële ontwikkeling in Maarssen

Nieuw in het programma van het Vechtstreekmuseum zijn themawandelingen met een gids die bij het museum van start gaan. In dat kader zal op zaterdag 10 oktober om 14.00 uur voor de eerste keer een rondleiding plaatsvinden met als thema agrarische en industriële ontwikkeling.

We gaan terug naar begin 1800. Er waren in Maarssen destijds vooral ambachtslieden en agrarische activiteiten. De industriële ontwikkeling kondigde zich aan. Ambachtsman Soeders (wagenmaker) ging rijtuigen maken voor de spoorwegen. Dit werd het eerste industriële bedrijf in de provincie Utrecht met ruim 70 werknemers. Het bedrijf werd ook hofleverancier. Eind 1800 ontstond in Maarssen de Wolff Accumulatoren Fabriek met ca. 50 medewerkers. De gidsen vertellen hoe deze ontwikkelingen zijn verlopen.

De rondleiding zal worden gedaan 2 groepjes met elk een eigen gids. Er is plaats voor maximaal 12 personen. De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur, dus van 14.00 tot 15.30 uur.
De kosten bedragen € 5 pp en hier zit een consumptie in het Vechtstreekmuseum bij inbegrepen.

Aansluitend aan de rondleiding is het desgewenst mogelijk om het museum te bezoeken. Met Museumkaart is dat gratis, zonder Museumkaart kost de toegang tot het museum € 6.