← Terug naar overzicht Geplaatst op: 23 juni 2020

Themarondleiding door Maarssen Dorp: architectuur en bouwstijlen

Nieuw in het programma van het Vechtstreekmuseum zijn thema-wandelingen met een gids die in het museum van start gaan. Op zaterdag 5 september 2020 om 14.00 uur vindt de tweede wandeling plaats met als thema architectuur en bouwstijlen in Maarssen Dorp

Maarssen is rijk aan bijzondere bouwwerken, die in de periode vanaf 900 zijn ontstaan. De stijlen en kenmerken zijn de romaanse en de gotische stijl, het Hollandse classisme, neogotisch, barok en de moderne architectuur. De gids neemt u  in willekeurige volgorde mee naar deze bijzondere bouwwerken en vertelt hierover. Uiteraard gaat het hierbij ook over de plaatselijke historie. Voor geïnteresseerden een mooie en leerzame rondleiding.

De rondleiding zal worden gedaan in groepjes van zes personen met elk een eigen gids. Er is plaats voor maximaal 18 personen. De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur, dus van 14.00 tot 15.30 uur.
De kosten bedragen € 5 pp en hier zit een consumptie bij het Vechtstreekmuseum bij inbegrepen.

Voorafgaand of aansluitend is het mogelijk om het museum te bezoeken. Met een museumkaart is dat gratis. Zonder museumkaart kost de toegang tot het museum € 6.