← Terug naar overzicht Geplaatst op: 3 oktober 2016

Tentoonstelling “Zicht op Maarssen” – Etsen en schilderijen van Willem van Leusden

Een typisch Maarssens verhaal van nationale waarde

Deze tentoonstelling was te zien van 7 oktober t/m 23 december 2016

willem-van-leusden_kaatsbaan-ets_1917-scan_bewerkt-1Willem van Leusden (1886-1974) woonde en werkte het grootste deel van zijn leven in Maarssen.

Op 25 september was het 130 jaar geleden dat Willem van Leusden werd geboren in Utrecht. Op 23-jarige leeftijd kwam hij op kamers wonen aan de Zandweg in Maarssen en de rest van zijn leven woonde hij op Mariënhof, het huis aan de Diependaalsedijk op een steenworp afstand van het Vechtstreekmuseum.

Van Leusden was bezeten van de etstechniek van de 17e- eeuwse Hercules Seghers en ontrafelde zijn methode.

poster-zicht-op-maarssenDeze gewone Maarssenaar ontwikkelde zich tot een gevierd kunstenaar, beroemd om zijn etsen en gewaardeerd om zijn veelzijdige schilderwerk.

Het Vechtstreekmuseum toont enkele prachtige etsen en schilderijen als gids langs bekende en minder bekende plekken in Maarssen en omgeving.

Een unieke kans om niet eerder vertoonde etsen te bewonderen.

Hans van Bemmel, een van de samenstellers van de tentoonstelling, was maandag 10 oktober te gast bij RTV Stichtse Vecht. Bekijk hier  zijn verhaal.