← Terug naar overzicht Geplaatst op: 5 augustus 2018

Rondleiding op de Ridderhofstad Gunterstein

Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van de Ridderhofstad Gunterstein in Breukelen en wilt u samen genieten van het prachtige landgoed? Doe dan mee aan deze door het Vechtstreekmuseum georganiseerde excursie.

Gijsbrecht Gunter bouwde rond 1300 het oorspronkelijke kasteel. Dit kasteel is tijdens een twist met de bisschop van Utrecht in 1511 verwoest. Gijsbrecht van Nijenrode bouwde op de oude fundering in 1518 een tweede Gunterstein, dat de status van Ridderhofstad verwierf. Voor deze status was het vereist dat het Huis gedurende lange tijd bewoond was geweest door leden van adelijke geslachten en verder moet het door de constructie en de aanwezigheid van grachten en een ophaalbrug, de tekenen van ‘sterkte’ vertonen.

In 1672 wordt de ridderhofstad door de Fransen opgeblazen. Een rijke koopmansweduwe, Magdalena Poulle, koopt de ruïne en met haar begint de geschiedenis van het huidige Gunterstein.

De rondleiding is op donderdag 4 oktober van 20.00 tot 22.00 uur en wordt verzorgd door de bewoonster van Gunterstein, mevrouw Bertien Koole-Quarles van Ufford. Verzamelen bij het toegangshek van Gunterstein. Parkeren kan op het terrein.

De prijs is € 12,00 per persoon.