← Terug naar overzicht Geplaatst op: 23 juni 2020

Rondleiding met gids langs verschillende buitenplaatsen in Maarssen op 26 september

Nieuw in het programma van het Vechtstreekmuseum zijn themawandelingen met een gids die bij het museum van start gaan. In dat kader zal op 26 september 2020 om 14.00 uur voor de eerste keer een rondleiding plaatsvinden met als thema Buitenplaatsen in Maarssen.

Vanaf 1600 vestigden de eerste rijke Amsterdamse kooplieden zich in de Vechtstreek. Hofsteden werden omgebouwd tot buitenplaatsen met koetshuizen, oranjerieën, theekoepels en tuinen. In het wandelgebied ontstonden zeventien buitenplaatsen, nu zijn er daar nog acht van over. De komst van de Amsterdamse kooplieden had grote invloed op de ontwikkeling van Maarssen. De gidsen laten u veel zien en vertellen hier uitgebreid over.

De rondleiding zal worden gedaan in groepjes van zes personen met elk een eigen gids. Er is plaats voor maximaal 12 personen. De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur, dus van 14.00 tot 15.30 uur.
De kosten bedragen € 5 pp en hier zit een consumptie in het Vechtstreekmuseum bij inbegrepen.

Voorafgaand of aansluitend aan de rondleiding  is het desgewenst mogelijk om het museum te bezoeken. Met een museumkaart is dat gratis. Zonder museumkaart kost de toegang tot het museum € 6.