← Terug naar overzicht Geplaatst op: 10 juli 2020

Rondleiding met gids door Maarssen dorp

Nieuw in het programma van het Vechtstreekmuseum zijn thema-wandelingen met een gids die in het museum van start gaan. De eerste wandeling zal plaatsvinden zaterdag 22 augustus om 14.00 uur en heeft Maarssen Dorp als thema.

Maarssen ontstond in 866 en werd toen Marsna genoemd wat “moerassige grond” betekent. Na het jaar 1000 is er sprake van een kleine nederzetting op de oeverwallen van de Vecht. Later werden langs de Vecht hofsteden gebouwd. In de 17de en 18de eeuw kwamen rijke kooplieden uit Amsterdam die zich hier vestigden en kwam ook de bouw van de buitenplaatsen en grachtenpanden op gang. Door ontginning van de veengronden ontstond het slagenlandschap. In de volgende eeuwen ontwikkelde Maarssen zich tot 40.000 inwoners. Van deze rijke historie is nog veel te zien en te vertellen. Een gids leidt u graag rond door dit oude dorp met zijn rijke geschiedenis.

De rondleiding zal worden gedaan in groepjes van zes personen met elk een eigen gids. Er is plaats voor maximaal 18 personen. De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur, dus van 14.00 tot 15.30 uur.
De kosten bedragen € 5 pp en hier zit een consumptie bij het Vechtstreekmuseum bij inbegrepen.

Voorafgaand of aansluitend is het mogelijk om het museum te bezoeken. Met een museumkaart is dat gratis. Zonder museumkaart kost de toegang tot het museum € 6.