← Terug naar overzicht Geplaatst op: 11 februari 2020

Rondleiding buitenplaats Vreedenhorst

Het Vechtstreekmuseum organiseert op zaterdag 23 mei 2020 om 14.00 uur een rondleiding op de buitenplaats Vreedenhorst in Vreeland. Hierbij worden zowel de tuin als het huis bezocht.

Vreedenhorst  is een historische buitenplaats in de Dorsserwaardse polder nabij Vreeland. Als je aan een buitenplaats denkt denk je misschien aan alleen het huis. Maar een buitenplaats staat altijd in nauw contact met het buitengebied waarin het gesitueerd is. De buitenplaats is bijna een levend organisme, nooit een statisch geheel. Buitenplaatsen aan de Vecht zijn vergelijkbaar met de mens: ze variëren in de loop van hun bestaan in omvang. Ze groeien en krimpen. Vele buitenplaatsen zijn in de loop van de 19e en 20ste eeuw gekrompen, zo ook Vreedenhorst. Van vele hectaren in de 17e en 18e eeuw tot 1 hectare in 1955. In 2000 groeide het weer in één klap naar 8 hectare.

De rondleiding wordt verzorgd door de eigenaar Jhr.Kees Beelaerts van Blokland. Deze rondleiding is al jarenlang een topper in het programma van het Vechtstreekmuseum.

De prijs voor deze rondleiding bedraagt is € 12 en er is plaats voor 12 bezoekers.