← Terug naar overzicht Geplaatst op: 24 juni 2020

Rondleiding op buitenplaats De Boomgaard in Maarssen

Het Vechtstreekmuseum organiseert op zondag 30 augustus 2020 een rondleiding op de buitenplaats De Boomgaard in Maarssen alwaar huis en tuin zullen worden bezocht. Deze rondleiding maakt voor het eerst onderdeel uit van het ‘buitenprogramma’ van het museum.

De rondleiding start om 9:30 uur bij het Vechtstreekmuseum in Maarssen. Daarvandaan wandelt u onder begeleiding van een gids naar De Boomgaard aan de Herengracht. Rond 10:00 uur komt u aan bij de buitenplaats die ook een prachtige tuin achter haar gevel verbergt.

Al in 1700 is er een hofstede die de naam Den Bogaert draagt en waar een zekere Abraham Salvator de eigenaar van is. Hij verkoopt het huis in 1722 aan de Portugese Joodse koopman Joseph Capadoce. Deze breekt de hofstede af en laat het huidige huis bouwen. Het pand heeft veel verschillende eigenaren gehad en er zijn zelfs een kostschool, pension en opslagplaats voor auto-onderdelen in gevestigd geweest. Gelukkig hebben de huidige eigenaren, de heer en mevrouw Schwartz het pand in 1968 met veel liefde in zijn oude luister hersteld. Ook de tuin is een eldorado van rust met bijzondere bomen, planten en heerlijk geurende rozen. De heer en mevrouw Schwartz zullen u graag ontvangen en rondleiden.

Na het bezoek aan De Boomgaard wandelt u met de gids van het Vechtstreekmuseum weer terug naar het museum, dat u optioneel nog kunt bezoeken.

Deze rondleiding is op zondag 30 augustus 2020 om 9:30 uur en start vanaf het Vechtstreekmuseum, Diepensaalsdijk 19B in Maarssen (in park Goudestein)
De prijs is € 12,= en er is plaats voor 10 personen.

Reserveren is noodzakelijk en dat kan hier.

Let op: In De Boomgaard is het dragen van een mondkapje verplicht!

Meld uzelf aan voor de nieuwsbrief