← Terug naar overzicht Geplaatst op: 12 april 2019

Rondje Goudestein-Doornburgh op zondag 19 mei

Hans van Bemmel kent zowel Goudestein als Doornburg als zijn broekzak en zal u al wandelend rondleiden door de parken van deze twee buitenplaatsen en onderweg stil staan bij tal van monumentale objecten evenals vele wetenswaardigheden over de landschapsparken. De wandeling start bij het Vechtstreekmuseum en eindigt daar ook weer na ongeveer 1,5 uur.

Goudestein

Goudestein 2019 (002)Ten noorden van het historische centrum van Maarssen, ligt het statige landhuis van de buitenplaats Goudestein. Goudestein is één van de eerste buitenplaatsen langs de Vecht. Rondom het huis, wat is gebouwd in neoclassicistische stijl, ligt een fraai landschapspark. Het park bestaat uit gazons, boomgroepen en vijvers. Opvallend zijn de twee smeedijzeren toegangshekken tot de buitenplaats die dateren uit circa 1755. Op het terrein van de buitenplaats Goudestein is ook de orangerie te vinden en de voormalige buitenplaats Silverstein. In 1732 is Silverstein verbouwd tot koetshuis met koetsiers- en tuinmanswoning.

Doornburg

Doornburgh ligt ten zuiden van Goudestein. In de eerste helft van de 19de eeuw kregen bos en park een landschappelijke aanleg met bosschages, gazons, weilanden en vijvers. Bij Doornburgh horen een statig landhuis, twee bijgebouwen, een timmermanswoning, een ijskelder en twee hekken. Nadat in 1957 de Kanunnikessen van het Heilige Graf Doornburgh hadden verworven, is in 1965 op het terrein van de buitenplaats de Priorij Emmaus gebouwd. De Kanunnikessen zijn inmiddels vertrokken en nu wordt de gehele buitenplaats inclusief de priorij omgevormd tot een buitenplaats voor kunst en wetenschap.

De prijs is € 8,25 per persoon. Vóor of na de rondwandeling kunt u desgewenst het Vechtstreekmuseum bezoeken. Met een museumkaart is de toegang gratis. Zonder museumkaart krijgt u op vertoon van uw ticket voor de rondwandeling 50% korting op de normale toegangsprijs van € 6.

Datum: 19 mei 2019
Aanvang: 14:00 uur bij het Vechtstreekmuseum

Reserveren is noodzakelijk en dat kan hier