← Terug naar overzicht Geplaatst op: 22 september 2019

Tijdelijke tentoonstelling in het Vechtstreekmuseum

PASSIE: HANS VAN BEMMEL EN DE VECHTSTREEK
tot en met 5 januari 2020

Onder deze titel geeft het Vechtstreekmuseum graag ruim baan aan een van de meest markante personen van de Vechtstreek. Hans van Bemmel is kenner van de historie van de Vechtstreek in de meest brede zin. Daarnaast is hij geboeid door de werken van de kunstenaars die de Vechtstreek als inspiratie voor hun werken gebruikten en hedendaagse kunstenaars uit de Vechtstreek die nationaal en internationaal actief zijn.

Door zijn jarenlange betrokkenheid bij de historie en kunst van de Vechtstreek werden Hans diverse onderscheidingen toegekend onder meer de Van Leusdenring en de Ton Stork-penning.

De passie voor de Vechtstreek was dan ook de basis voor de unieke verzameling van kunstvoorwerpen en bijzondere documenten die Hans in de loop der jaren heeft aangelegd.

In aanloop naar de jubileumtentoonstelling in 2020 als het 25-jarig bestaan van het museum wordt gevierd, wil het bestuur een hommage brengen aan Hans die vanaf de oprichting bij het museum en met name bij de collectie betrokken is. Het museumbestuur is verheugd dat Hans zijn collectie ten toon wil stellen aangevuld met door hem gekozen voorwerpen uit de collectie van het museum, kunstenaars en vrienden.

De tentoonstelling is een mooie drie-eenheid: historie, kunst en de mens Hans van Bemmel.

In de filmzaal worden er drie bijzondere films vertoond en er is ook een audiotour met 13 uitgediepte verhalen over de tentoonstelling.

Gedurende de looptijd zal Hans op een aantal dagen persoonlijk aanwezig zijn. Volg daarvoor de informatie op deze site.

Meld uzelf aan voor de nieuwsbrief