← Terug naar overzicht Geplaatst op: 23 februari 2019

Lezingenserie Molinologie

In het kader van de Molententoonstelling, die van 1 maart tot 15 september te zien is, organiseert het Vechtstreekmuseum een lezingenreeks onder de titel Molinologie. Op drie avonden wordt u meegenomen in de wereld van de molens met verschillende invalshoeken. Zo wordt de eerste avond de industriële betekenis behandeld, wordt u de tweede avond meegenomen in het internationale spectrum en gaat u op derde avond op reis langs de bestaande en verdwenen molens in de Vechtstreek.

Maandag 8 april bespreekt Wouter Pfeiffer, meester-molenaar in Weesp het functioneren en de betekenis van de korenmolen, vroeger en nu. Christiaan Pfeiffer zal de bijzondere molengeschiedenis van de industriestad Weesp behandelen onder de titel Weesp, Jeneverstad.

Dinsdag 23 april zal Erik Stoop, molenaar van de Cabauwse molen en betrokken bij The International Molinological Society (TIMS) u meenemen naar molens binnen Europa, maar ook daarbuiten en uiteraard stilstaan bij TIMS. Fijn om over de grenzen mee te kijken!

Dinsdag 7 mei zijn we weer terug in de vertrouwde Vechtstreek. Dick Vierbergen maakt met u de reis langs de bestaande en verdwenen molens in de Vechtstreek. Dick is kenner bij uitstek van de molens in de Vechtstreek en molenaar van molen De Hoop in Loenen a/d Vecht.

Alle avonden beginnen om 20.00 uur, de inloop is vanaf 19.30 uur.
De kosten voor drie avonden zijn € 28,50 zonder museumkaart en € 19,50 met Museumkaart.
De avonden zijn ook beperkt los te boeken en kosten dan € 10,50 of € 7,50 resp. zonder of met Museumkaart.
Koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen.

Reserveren is noodzakelijk en dat kan hieronder
– voor de hele serie van drie lezingen, klik hier.
– voor de lezing van Wouter Pfeiffer op 8 april, klik hier.
– voor de lezing van Erik Stoop op 23 april, klik hier.
– voor de lezing van Dick Vierbergen op 7 mei, klik hier.