← Terug naar overzicht Geplaatst op: 28 oktober 2018

Lezing Polen, een verrassende kijk op de geschiedenis door de ogen van een filatelist

In deze lezing wordt u meegenomen naar het Polen in de eerste helft van de 20ste  eeuw. Dat is voor het land een turbulente tijd: het was aanvankelijk nog verdeeld tussen drie buurlanden en was zowel direct betrokken bij de Eerste als de Tweede wereldoorlog. Bovendien was het ook nog twee perioden onafhankelijk.

De lezing en presentatie is in handen van Ton Welvaart die als enthousiaste gids in het museum een grote belangstelling heeft voor geschiedenis. Hij combineert dat deze keer met zijn kennis en ervaring als filatelist.

De spreker maakt uitvoerig gebruik van PowerPoint en laat zien dat filatelie ook iets anders kan zijn dan het verzamelen van postzegels, brieven, kaarten en andere poststukken. Er zit een wereld van anekdotes en geschiedenis achter en het belooft een interessante avond te worden, waar u een aantal verrassende dingen zult zien en horen.

Tijd: dinsdag 20 november
Aanvang 20.00 uur, vanaf 19.30 uur inloop met koffie of thee