← Terug naar overzicht Geplaatst op: 28 oktober 2018

Lezing over de geschiedenis van Nijenrode

Juliette Jonker neemt u in een uur mee langs de lange en roerige (bouw)geschiedenis van kasteel Nijenrode en haar bewoners door de eeuwen heen. In tientallen afbeeldingen wordt het verleden en de ontwikkeling van dit markante kasteel aan de oever van de Vecht belicht. Zo vormt de lezing als het ware een inbedding voor de tentoonstelling ‘Nijenrode op ooghoogte’, die u na afloop van de lezing in het museum kunt bekijken.

Daarbij ziet u dan de volledige kunstcanon vanaf het ontstaan in de 13e eeuw tot en met de Tweede Wereldoorlog , waarbij vele originele kunstwerken en reproducties uit met name de Gouden Eeuw te zien zijn.

De lezing wordt gehouden op dinsdag 11 december aanstaande om 20.00 uur in het Vechtstreekmuseum. Inloop met koffie of thee vanaf 19.30 uur.

De toegangsprijs is € 7,50 per persoon, met Museumkaart € 5,00.