← Terug naar overzicht Geplaatst op: 5 september 2018

Het Vechtstreekmuseum en Artfund Nijenrode presenteren unieke duo tentoonstellingen:

Deze tentoonstelling wordt gehouden ter gelegenheid van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.en het 100-jarig bestaan van de Donjon van Nijenrode. Hij is gerealiseerd in samenwerking met het Art Fund Nyenrode en is onderdeel van de uitgebreide duo-tentoonstellingen in Vechtstreekmuseum en op Nijenrode.

In het Vechtstreekmuseum  de tentoonstelling NIJENRODE OP OOGHOOGTE
De gehele benedenverdieping van het museum volgt de tijdlijn en kunstcanon vanaf het begin tot 1946 met vele kunstwerken waarop het imposante kasteel Nijenrode in Breukelen is weergegeven. Daarnaast zijn er ook replica’s van diverse werken uit mondiale museale collecties van fameuze schilders uit de Gouden Eeuw zoals Storck, Hondecoeter, Van der Heijden en Van Ruysdael. Er is een aparte presentatieruimte ingericht voor de vorige eigenaar van Nijenrode, de internationaal vermaarde kunsthandelaar en –verzamelaar Jacques Goudstikker. Tevens worden zeer diverse en verrassende werken getoond die recentelijk bij de voorbereiding van deze tentoonstelling werden ontdekt.

In het Vechtstreekmuseum zijn de normale toegangsprijzen van toepassing en de Museumkaart en er is een audiotour beschikbaar met meer informatie over getoonde schilderijen voor € 2,00..

Je eigen Storck of Van Ruysdael aan de wand? Van enkele kunstwerken in deze tentoonstelling zijn op eenvoudige wijze reproducties te bestellen. Top kwaliteit en binnen 5 dagen in huis. Klik hier voor de prijslijst.

• Zoek het unieke bestelnummer van het kunstwerk
  • Email dit nummer met je adresgegevens naar nijenrode@herinneringenoplinnen.nl
  • De bestelling wordt dan aangemaakt en na ontvangst van de betaling binnen 5 dagen thuisbezorgd

Op Landgoed Nijenrode

In het kasteel kan men de tentoonstelling DE VERBORGEN NIJENRODE KASTEELCOLLECTIE bezoeken. Ook de eigenaren van Nijenrode lieten zich volop portretteren. In de diverse stijlkamers zijn hiervan talrijke voorbeelden te zien. En over het landgoed verspreid zijn in de tentoonstelling VECHT-KUNST IN DE OPEN RUIMTE 3D-kunstwerken te bewonderen, die zijn geschonken door o.a. captains of industry, organisaties en afgestudeerden. Hieronder bevinden zich talrijke historisch relevante erfgoed kunstwerken.

Boek Nijenrode

U kunt nu rondleidingen boeken op een aantal weekenden waarbij u door onze gidsen wordt meegenomen langs deze unieke collecties. Er zijn nog rondleidingen op:

– 8, 9 december
– Extra rondleidingen op 15 en 22 december!

De prijs voor deze unieke rondleidingen is nu € 15,00 per persoon. Bovendien kan men met het gekochte ticket ook het unieke kunstboek kopen voor een speciale prijs. Ter gelegenheid van deze tentoonstellingen is dit prachtige koffietafelboek gemaakt dat alle kunstwerken laat zien en de historie van Nijenrode door kunsthistorici uitvoerig behandelt (144 pagina’s full colour).

Het ticket geeft de mogelijkheid het boek in het Vechtstreekmuseum op te halen tegen de speciale prijs van € 14,50. Een mooi aandenken of wellicht een cadeau voor de liefhebbers bij de komende feestdagen.

U kunt hier reserveren voor een datum en tijd.