← Terug naar overzicht Geplaatst op: 5 september 2018

Het Vechtstreekmuseum en Artfund Nijenrode presenteren unieke duo tentoonstellingen:

Deze tentoonstelling wordt gehouden ter gelegenheid van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed.en het 100-jarig bestaan van de Donjon van Nijenrode. Hij is gerealiseerd in samenwerking met het Art Fund Nyenrode en is onderdeel van de uitgebreide duo-tentoonstellingen in Vechtstreekmuseum en op Nijenrode.

In het Vechtstreekmuseum  de tentoonstelling NIJENRODE OP OOGHOOGTE
De gehele benedenverdieping van het museum volgt de tijdlijn en kunstcanon vanaf het begin tot 1946 met vele kunstwerken waarop het imposante kasteel Nijenrode in Breukelen is weergegeven. Daarnaast zijn er ook replica’s van diverse werken uit mondiale museale collecties van fameuze schilders uit de Gouden Eeuw zoals Storck, Hondecoeter, Van der Heijden en Van Ruysdael. Er is een aparte presentatieruimte ingericht voor de vorige eigenaar van Nijenrode, de internationaal vermaarde kunsthandelaar en –verzamelaar Jacques Goudstikker. Tevens worden zeer diverse en verrassende werken getoond die recentelijk bij de voorbereiding van deze tentoonstelling werden ontdekt.

In het Vechtstreekmuseum zijn de normale toegangsprijzen van toepassing en de Museumkaart.

__________________________________________________________

Op Landgoed Nijenrode
In het kasteel kan men de tentoonstelling DE VERBORGEN NIJENRODE KASTEELCOLLECTIE bezoeken. Ook de eigenaren van Nijenrode lieten zich volop portretteren. In de diverse stijlkamers zijn hiervan talrijke voorbeelden te zien. En over het landgoed verspreid zijn in de tentoonstelling VECHT-KUNST IN DE OPEN RUIMTE 3D-kunstwerken te bewonderen, die zijn geschonken door o.a. captains of industry, organisaties en afgestudeerden. Hieronder bevinden zich talrijke historisch relevante erfgoed kunstwerken.

Boek NijenrodeTer gelegenheid van deze tentoonstellingen wordt een uniek kunstboek uitgebracht (144 pagina’s full colour). Bij aankoop hiervan heeft men ook recht op een rondleiding op Nijenrode met toegang tot het kasteel en park. Men kan ook extra familieleden of kennissen meenemen (max. 3 personen) die alleen voor de rondleiding betalen.

Er worden dit jaar door Nijenrode Business Universiteit minimaal 11 weekenddagen gereserveerd voor deze bezichtigingen, waarbij bezoekers begeleid worden door deskundige gidsen van het Vechtstreekmuseum. De nu bekende data waarvoor men kan boeken zijn:
– 7, 14, 20, 21 oktober
– 11, 17, 18, 24, 25 november
– 8, 9 december
Er zijn steeds vier rondleidingen om 10:00 uur, 12:00 uur, 14:00 uur en 16:00 uur.
NB. Op deze data is het museum geopend van 11:00 tot 16:30 uur.

Prijzen Nijenrode
– Rondleiding + boek – € 29,50
– Extra rondleiding (max. 3) – € 15,00

U kunt hier reserveren voor een datum tijd. Hierna kunt u het boek afhalen in het Vechtstreekmuseum op vertoon van het ticket/betalingsbewijs.