← Terug naar overzicht Geplaatst op: 18 juni 2020

Bezoek aan de tuin van buitenplaats Middenhoek in Loenen a/d Vecht

Kassen MiddenhoekHet Vechtstreekmuseum organiseert op zondag 26 juli een bezoek aan de tuin van de buitenplaats Middenhoek in Loenen a/d Vecht. De prachtige tuin-en parkaanleg in landschapsstijl van Middenhoek is zeker een bezoek waard. Een wandeling over de slingerpaden, langs de vijvers, boomgaard, parkbos, moestuin en historische gebouwen laat de geschiedenis van dit landgoed herleven.

Al in 1719 is Middenhoek ontstaan en het is lang in bezit geweest van de familie Bierens. De familie Van den Arend Schmidt is de huidige eigenaar van Middenhoek. Helaas heeft een brand in 1965 het mooie landhuis in de as gelegd. In 1970 heeft de eigenaar het landhuis op een andere plaats in het landschapspark in dezelfde stijl weer opgebouwd en de theekoepel verplaatst . Laat u verrassen door de enthousiaste verhalen van de heer Guus van den Arend Schmidt die u op zijn landgoed zal rondleiden.

Het bezoek aan de tuin zal plaatsvinden op zondag 26 juli van 14.00 tot 15.30 uur.
De prijs is € 8,25 pp en er is plaats voor 10 bezoekers.

Adres: Rijksstraatweg 57a te Loenen a/d Vecht. In verband met beperkte parkeerruimte op het terrein is het verzoek om zoveel mogelijk met de fiets te komen. En zorg voor waterbestendige wandelschoenen na een regenachtige periode.