Met grote verslagenheid hebben bestuur en medewerkers van het Vechtstreekmuseum kennis genomen van het overlijden van hun voorzitter

Johan Tiller

Johan was sinds 2012 betrokken bij het museum in diverse functies, vanaf 2016 bekleedde hij het voorzitterschap. Met gedrevenheid en passie zette hij zich in voor het museum, dat mede door zijn initiatief de museumstatus heeft verworven. We verliezen in Johan niet alleen een betrokken en deskundig bestuurder, maar bovenal een goed en plezierig mens. Johan liet geen gelegenheid voorbij gaan om de medewerkers van het museum te waarderen.

 Het was Johan’s bedoeling om binnenkort zijn functie neer te leggen om meer tijd aan andere zaken te besteden met echtgenote Theuni en (klein)kinderen. Helaas mag dat niet meer zo zijn. Wij wensen Theuni, de kinderen, kleinkinderen en verdere familie heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Bestuur en medewerkers van het Vechtstreekmuseum

februari 2019

 


 

Nieuwe tentoonstellingen Nijenrode en Vechtstreekmuseum in De Telegraaf

Klik hier om het artikel over de nieuwe  duo-tentoonstellingen uit De Telegraaf van 4 september 2018 te lezen.


 

Brugklassers Nifterlake College maken een promotiefilm

Onlangs hebben leerlingen van he Nifterlake College als educatie een bezoek aan het Vechtstreekmuseum gebracht. Een onderdeel daarvan was hun opdracht om een leuk promotiefilmpje te maken. Alle jongelui hebben hier enorm hun best op gedaan en hier zie je het beste filmpje.

______________________________________________________________________

Herinrichting Vechtstreekmuseum

Februari 2018
Het Vechtstreekmuseum is op het moment gesloten, maar dat betekent niet dat er niets gebeurd. Er wordt door de vrijwilligers nl. hard gewerkt aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Hiervoor wordt het museum heringericht met de vaste tentoonstelling De Vecht – ons pronkstuk voortaan op de eerste verdieping. Op de begane grond is er dan plek voor de wisseltentoonstellingen. De eerste heeft als thema Sport en spel.

Het museum gaat op 17 maart weer open en tot die tijd wordt er nog een hoop worden getimmerd, geschilderd en gesjouwd!

flora diana vecht schilderen kasten

 

___________________________________________________

 

Het Vechtstreekmuseum is nu een officieel geregistreerd museum en lid van de museumvereniging

November 2017
Het was een intensief traject dat is begonnen in 2016 en een grote inspanning van de organisatie heeft gevergd. Alle documentatie en procedures, de collectie en inrichting moeten voldoen aan de museumnorm. Een audit deze zomer heeft bevestigd dat wij kwalitatief uitstekend bezig zijn en het certificaat is ons toegekend. Dit is voor ons zelf maar natuurlijk vooral voor onze bezoekers een geweldig resultaat en een stimulans om komende jaren nog veel meer mooie tentoonstellingen, lezingen en arrangementen aan te bieden. Vanaf komend seizoen kunnen museumkaarthouders zonder bijbetaling het museum en de tentoonstellingen bezoeken.
Maar daar laten wij het niet bij en willen van de komende maand een FEESTMAAND maken. Voor het eerst zal het museum tot medio januari 2018 open zijn en een extra tentoonstelling met diverse activiteiten organiseren. Zie elders op deze site wat er allemaal georganiseerd wordt.

 __________________________________________________

Vrijwilligersuitje naar Het Depot te Wageningen

September 2017
Elk jaar maken de vrijwilligers van het Vechtstreekmuseum een gezamenlijk uitstapje. Dit is altijd een leuke gelegenheid om iedereen weer eens te ontmoeten en te spreken, want in de praktijk komen veel mensen elkaar niet zo vaak tegen als gevolg van verschillende taken en het werken in roosters.

Dit jsized_FRN_0499zwaar ging het naar Beeldengalerij Het Depot in Wageningen. Alles draait hier, volgens de eigen omschrijving in de folder, om: ‘het tentoonstellen van hedendaagse beeldhouwkunst van torsen en fragmenten’. Alle beeldhouwwerken hebben dus te maken met het menselijk lichaam. Naast Het Depot zelf was ook het naastgelegen arboretum zeer de moeite waard. En het weer werkte daarbij (het grootste deel van) deze dag ook mee. Kortom, het was een geslaagde dag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meld uzelf aan voor de nieuwsbrief